Tuesday, February 10, 2009

Reise gjennom Rift Valley

I dag spiste vi frokost 05.15. Tidlig? På ingen måte… Døgnet har ”normalisert” seg etter Kenya-tid. Her følger vi nemlig solen, som er ganske stabil. Vi reiste fra SMCC i Nairobi klokka 06.00 og målet var Kapenguria. Vi hadde beregnet god tid, da lysten på en god pause + hamburger var stor (samme om det er burgerking eller macdonalds). Det skal også nevnes at vi var usikre på hvordan veistandarden var. Første stopp var ved Rift-Valley. Dette var særlig en stor begivenhet for Odd Ragnar som ”aldri” har sett dette før  Selv om studentene var trøtte var vi opplagte nok til å følge med, lære litt og se på det flotte landskapet. Søk på www.wikipedia.no så skjønner dere hva vi mener.

Neste stopp var ved et vann, men selv om avstanden var stor fikk vi like vel se enorme flamingoer som farget vannet. De som ikke skal på Mt. Kenya (pingler) er så heldige å få sett nærmere på disse senere.

Neste etappe ble innholdsrik med tanke på det enormt varierende dyrelivet vi finner her i Kenya. Vi observerte sebra, impala, villsvin, bavian, esel, ku, geit og flamingo.

”Nå kan de som vil prøve å slå lens over ekvator” lød det plutselig fra reiselederen. Dette ville alle prøve så vannflaskene ble tømt rimelig kjapt. Jentene måtte av naturlige årsaker velge enten nord eller sørsiden, mens guttene rett og slett kunne stå i sør og fullføre oppdraget. Undertegnede skrittet bokstavlig talt opp og returnerte med et stort smil om munnen  Her ble det selvsagt masse fotografering, og også et lite forsøk. Dette gikk ut på at dersom du slår vann i en bøtte ser du at vannet sirkulerer mot høyre på nordsiden, og mot venstre på sørsiden. Amazing… hehe Resultatet vi kom fram til var at ekvatorskiltet burde flyttes en meter mot nord. Undertegnede mener fortsatt at han hadde fullført oppdraget…

Vi stoppet rett før Eldoret for å spise lunch. Det var heller mislykket…. Alle bestilte hamburger (sjå over..) men ingen fikk det.. Da ble det heller kylling og chips. Etter at alle var mette og fornøyde, gikk turen videre til en butikk der vi måtte handle inn vann til de neste dagene. Herfra så vi at vi nærmet oss mer og mer landsbygda.

Vi kom frem til Kapenguria bible center ved 18 tiden. Boforholda er greie, og maten god. Siste del av kvelden gikk ut på å pakke ut, ned og vekk på grunn av fjelltur de kommende dagene. Det er ikke bare bare å dra på fjelltur i Kenya.

Hilsen Heidi og Sindre (som fikk trumfet igjennom at dette ble skrevet på bokmål).

No comments:

Post a Comment