Wednesday, February 4, 2009

Onsdag 4.februar

I dag fikk vi en veldig varm velkomst ved Our Lady Of Peace Nursery and Primary School i distriktet Karen i Nairobi. Besøket startet med at elevene sang for oss, og vi sang Ja vi elsker. Vi måtte nok se oss slått av deres kraftfulle sangstemmer. Vi nordmenn er nok litt mer tafatte hva gjelder musikk og rytme.

Etter velkomst og sang ble vi fordelt utover klassene for å undervise om Norge. Det var veldig artig å undervise elever som var så disiplinerte og interesserte. De stilte mange spørsmål og det virket som de hadde fått med seg svært mye av det vi fortalte.

Vi fikk også intervjue lærerne på skolen. Til tross for noen kommunikasjonsproblemer fikk vi utbytte av samtalene. Samtidig fikk vi kose oss med maiskaker og annen afrikansk mat.

Det var flott å se den fine skolen, med mennesker som var så engasjerte i å gi barna utviklingsmuligheter. Elevene imponerte oss med sine kunnskaper. Her er det tydelig motivasjon for å lære, siden det er på denne måten man kan komme seg noen vei. Det var mye glede og takknemlighet for vårt besøk og undervisningsbidrag.

Til slutt ble vi underholdt av elevene med sang og dans. Dette var en fin avslutning på en innholdsrik dag. Til tross for deres ressursmangel, fikk hver og en av oss armbånd de hadde laget. Vi ga dem fargestifter og fotball. Den enorme jubelen de viste over å få en fotball var en sterk påminning om hvor lite som skal til for å glede dem.

Da vi skulle dra var det mange klemmer å få og de ønsket at vi skulle komme tilbake.

Det har vært en utrolig lærerik dag med mange inntrykk som vil sitte lenge. I tillegg fikk vi jammen halvannen time i sola ute ved bassengkanten. Odd Ragnar har gitt oss i oppdrag å herde huden til vi skal stekes i Mombasa. Så da er det bare å henge i!

Marita og Ida Marie

2 comments:

  1. Gled dokke til vekene framover ! Dokke he monge herlige og spennnande opplevelsa framfor dokke ! Nyt det !
    Hels Odd Ragnar !

    ReplyDelete
  2. Høres ut som dere har det bra og gjør en god innsats. Stå på videre. Her har det kommet litt snø så nyt sola og varmen. Husk solkrem Amanda- Julie, Mathias, mamma og pappa sender en kjempeklem. kgid

    ReplyDelete