Monday, February 16, 2009

Mandag 9. februar

Mandag 9. februar. Chesta og Kapenguria.

Det første punktet på dagens program var et besøk på den lokale helsestasjonen, langt ute i villmarka. Det var den eneste i mils omkrets, nesten bokstavelig talt. Her fikk vi vite litt om arbeidet som gjøres for lokalbefolkningen.

Deretter fikk vi se en stammedans fra en lokal seremoni, som tilsvarer en mannlig konfirmasjon. Etter hvert bidro Øyvind og Mathias med spensthopp sammen med de innfødte danserne.

På veien fra Chesta til Kapenguria var det planlagt at vi skulle på en planteskole. Da guiden likevel ikke møtte opp til avtalt tid, dro vi videre. Sindre, Clara og Mathias slo i hjel ventetida ved å henge fra trærne. Da det var enkelte fjærkre som gikk i området, kom Clara på en enkel, men genial vits:
Hanen spurte høna: ”Hvordan vil du at jeg skal ta deg i dag?”
Høna svarte: ”Baaaaaak, bak bak bak baaaaaaaaaak!”

Rett før vi kom fram til misjonssenteret, stoppet vi på en bensinstasjon i Kapenguria. Etter å ha drukket til dels kroppstemperert vann i et par- tre dager, sier det seg selv at kald brus er svært undervurdert!

Etter å ha pakket ut, hadde gjengen en rolig kveld på misjonssenteret, da morgendagen ikke skulle begynne spesielt tidlig. Det var i hvert fall ikke tidlig sammenlignet med de forrige dagene på turen.

Eivind og Hilde.

No comments:

Post a Comment