Monday, February 16, 2009

Laurdag 14. februar

Fredag den 13. har passert og alle er i live. Dagens første store begivenhet var morgensafari. Alle gledet seg med tanke på at vi i går ikke fikk sett det vi aller mest hadde lyst til, nemlig løven. Fire søvnige hannløver oppfylte manges drømmer. Disse løvene var såkalte ”bachelors”, det vil si at de var uten flokk og på jakt etter en leder de kunne utfordre for å vinne herredømme. Akkurat i dag var det ikke akkurat futt i dem. De lå godt gjemt i det høye gresset hvor de nøt dagens cowboystrekk. Fine bilder ble det allikevel, og vi ble godt fornøyde. Etter å ha sett på løvene, som i den tiden vi så på dem markerte sitt territorium, var det også en blant oss som følte det samme behovet. Forbudet mot å gå ut av bilen måte vike, forretninger ble gjort, men dessverre ble regnskapet oversett grunnet manglende arkiveringsplass.

Videre humpet vi bort til neste post, hvor vi fikk se en gepardmamma og hennes baby. De lå og hvilte i skyggen av en busk, og det tok ikke lang tid før vi igjen var fremme med både kamera og kikkert. Utenom dette så vi for det meste de samme dyrene som dagen før. Det vil si krokodiller, sebraer, elefanter, perlehøner, antiloper, impala, flodhester, gribb og hundrevis av bøfler samlet i flokk. Når bøflene er samlet i flokk på denne måten vitner det om god tilgang på gress. Kanskje var det også et tegn på at rovdyr var på jakt? Alt i alt synes vi dette var en flott tur, og i de periodene hvor vi ikke hadde dyr å se på kunne vi bare nyte den flotte utsikten over savannen.

Neste sak som stod på programmet etter et velsmakende lunsjmåltid, var kjøreturen fra Masai Mara til Nairobi. Turen ble litt lenger enn forventet. Vi startet turen omkring 13.30 og kom fram mellom 19.30 og 20.00. Egentlig skulle vi vært framme mellom 18.00 og 19.00. Veiene flere plasser har blitt forbedret, men vi ble forsinket på grunn av en veltet trailer og trafikkorken dette medførte. Vi ble nødt til å ta en omvei. Mange så på dette som en ulempe siden de ville nå Nairobi fortest mulig på grunn av kvalme og magetrøbbel.

Ved ankomst Scripture Mission Conferance Centre i Nairobi fikk vi lagt fra oss tingene, og de som ville gjorde seg klar til å dra til ”Trattoria” i Nairobi sentrum. Her var det duket for en treretters Valentine’s middag med stressede kelnere. Jentene ble sjarmert i senk da gutta kom tilbake fra minibankbesoket med rode roser og et smil. Etter at magene våre var godt fylte og vi hadde gjort opp for oss, fikk vi oppleve drosjesjåførens kamp om turister, men vi fant noen som vi kunne gi vår tillit til og kom oss vel hjem.

Mathias og IngeborgJ

No comments:

Post a Comment